Ολα τα websites πρέπει τώρα να δουλεύουν με HTTPS και να έχουν SSL certificate για να ανεβαίνουν ψηλά στην Google.

Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 In Web Hosting Blog

Τα πάντα άρχισαν το 2014, όταν η Google ανακοίνωσε ότι το HTTPS θα είναι απαράιτητο για κάθε site στο ιντερνετ. Η Google έδωσε 3 κύριους λόγους για αυτή την αναγκαιότητα, αλλά πριν μιλήσουμε για αυτό, θα πρέπει να εξηγήσουμε τι είναι το HTTPS και το SSL.

 

Τι είναι το HTTPS και το SSL;

HTTPS σημαίνει Hypertext Transfer Protocol Secure. Πρόκειται για ένα πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται για ασφαλείς επικοινωνίες μέσω ενός δικτύου υπολογιστών, όπως το διαδίκτυο. Η επικοινωνία μέσω HTTPS χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση μεταξύ των δύο υπολογιστών του χρήστη  και του server, έτσι ώστε κανένας να μην μπορεί να δει την πραγματική ανταλλαγή δεδομένων και τα δεδομένα του ιστοτόπου σας είναι ασφαλή.

Το SSL (Secure Sockets Layer) είναι η τυπική τεχνολογία ασφάλειας για την καθιέρωση κρυπτογραφημένης σύνδεσης μεταξύ ενός διακομιστή ιστού server και ενός προγράμματος περιήγησης browser. Αυτός ο τρόπος σύνδεσης διασφαλίζει ότι όλα τα δεδομένα που μεταφέρονται μεταξύ του διακομιστή ιστού και των προγραμμάτων περιήγησης είναι ασφαλή απο και δεν μπορούν να υποκλαπούν. Το SSL αποτελεί βιομηχανικό πρότυπο και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια websites για την προστασία των ηλεκτρονικών συναλλαγών τους και κάθε είδους δεδομένων που ανταλλάσουν με τους χρήστες τους.

Η κρυπτογράφηση SSL εμποδίζει τους χάκερς να κλέβουν ευαίσθητες πληροφορίες και δεδομένα, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, ονόματα και διευθύνσεις. Εάν έχετε ηλεκτρονικό κατάστημα και πουλάτε προιόντα  ή υπηρεσίες στον ιστότοπό σας και δέχεστε πιστωτικές κάρτες, χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα πιστοποιητικό SSL για την ασφάλεια των δεοδομένων σας.

 

Γιατί η Google ζητά όλα τα sites να μεταβούν στο HTTPS;

Αυτό μας γυρίζει στο αρχικό ερώτημα και  στους τρείς λόγους για τους οποίους η Google καλεί όλους τους ιστότοπους να μεταβούν στο HTTPS. Εως τώρα συνήθως για να αποκτήσετε πρόσβαση στα περισσότερα sites, η διεύθυνση URL αρχίζει με «HTTP». Αυτή είναι η μη ασφαλής έκδοση του πρωτοκόλλου που μεταφέρει δεδομένα μεταξύ του διακομιστή ιστού και του προγράμματος περιήγησης στον υπολογιστή σας ή στο smartphone. Το HTTP δεν εξασφαλίζει τις προσωπικές σας πληροφορίες, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.λ.π.

Η Google βλέπει τρεις λόγους για τους οποίους θεωρεί απαραίτητο να λειτουργεί το site σας με HTTPS και να έχει SS certificateL. Αυτοί είναι οι εξής: «Έλεγχος ταυτότητας του ιδιοκτήτη», «Ακεραιότητα μεταφοράς δεδομένων» και «Κρυπτογράφηση δεδομένων». Αυτά τα 3 σημεία καλύπτουν μαι σειρά από θέματα που έχουν προκύπτουν όταν πρόκειται για επικοινωνίες και μεταφορά ευαίσθητων δεδομένων στο Internet.

Ο Έλεγχος ταυτότητας καλύπτει το ζήτημα της επαλήθευσης της ιδιοκτησίας του website σας. Πιστέψτε το ή όχι, υπάρχουν hackers που κάνουν αντίγραφα ιστοτόπων και εκτρέπουν την κυκλοφορία σε αυτα σε μια προσπάθεια να λάβουν τα δεδομένα. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τώρα ότι πρέπει να ελέγξουν για το πράσινο χρώμα που φαίνεται και στην εικόνα με το κλείδωμα στον browser που χρησιμοποιούν  προτού εισάγουν προσωπικές πληροφορίες σε οποιοδήποτε site επισκέπτονται. Ολοι μπορούν βέβαια να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και να επαληθεύσουν το πιστοποιητικό SSL για να βεβαιωθούν για το συγκεκριμένο site.

Η Ακεραιότητα Δεδομένων αφορά το κατά πόσο τα δεδομένα μπορούν να  αλλοιωθούν ή όχι κατά τη μεταφορά τους. Σε αντίθετη περίπτωση καποιος χάκερ, μπορεί να παραβιάσει τα δεδομένα που μεταδίδονται από το site σας στον πελάτη σας και ανάποδα. Η υποβολή της φόρμας που μόλις έστειλε ο πελάτης θα μπορούσε να μεταβεί στον χάκερ και όχι σε εσάς και έτσι να υποκλαπούν τα δεδομένα.

Η Κρυπτογράφηση δεδομένων αφορά την ασφάλεια των επικοινωνιών μεταξύ του πελάτη και του διακομιστή, ώστε κανένας άλλος να μην μπορεί να τα διαβάσει. Αυτό είναι ένα βασικό σημείο για τους εμπορικούς sites με ηλεκτρονικά καταστήματα. Ενώ είναι εξαιρετικά σημαντικό να κρυπτογραφήσετε τις επικοινωνίες σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι εξίσου σημαντικό να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα που υποβάλλονται χρησιμοποιώντας τις φόρμες.

 

HTTPS και SSL σε ένα site δίνουν καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Το 2014 η Google ανακοίνωσε ότι εάν το site σας είναι HTTPS, θα δώσει σε αυτόν τον ιστότοπο πλεονέκτημα στην κατάταξη μέσα στα αποτελέσματα αναζήτησης, το οποίο άρχισε να εφαρμόζεται πρόσφατα. Αυτό είναι καλό για τις επιχειρήσεις που διαθέτουν ιστότοπους που ανταγωνίζονται άλλες επιχειρήσεις για τη θέση τους στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 η Google ανήγγειλε έναν άλλο λόγο για την μετάβαση στο HTTPS. Ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2017 άρχισαν να εμφανίζουν την ασφάλεια της σύνδεσης στη γραμμή διεύθυνσης του browser Chrome σε σελίδες που εμφανίζουν έναν κωδικό πρόσβασης ή / και ένα πεδίο πιστωτικής κάρτας. Αυτή είναι η αρχή ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου να χαρακτηριστούν όλες οι HTTP σελίδες μη ασφαλείς. Οι άλλοι browser ξεκινούν να κάνουν το ίδιο σταδιακά.

Το πρώτο βήμα είναι αυτό το οποίο συμβαίνει τώρα.

 

Αλλά στις επόμενες εκδόσεις του Chrome η ένδειξη θα είναι ΚΟΚΚΙΝΗ!

Πράγμα που σημαίνει οτι ο πελάτης θα αποτρέπεται εντελώς απο το να συμπληρώσει οποιαδήποτε φόρμα και το συγκεκριμένο site θα δυσφημείται !

Πολύ κακό για κάθε ιστότοπο που δεν διαθέτει πιστοποιητικό SSL να λειτουργεί με το HTTPS.

Τι πρέπει να κάνετε; Απλά προσθέστε ένα πιστοποιητικό SSL στον ιστότοπό σας ΤΩΡΑ.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ SSL από την GREECE.COM.GR

Τώρα σας παρέχουμε ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL στο ΠΛΗΡΕΣ SSL , ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ SSL και WORDPRESS SSL πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων ( web hosting) που προσφέρουμε !

Αν έχετε διαφορετικό πακέτο μπορείτε να αναβαθμίσετε τώρα.

Αν έχετε ιστοσελίδες σε άλλον πάροχο χρησιμοποιήστε την προσφορά μας για μεταφορά του site σας και κερδίστε μέχρι και 6 μήνες ΔΩΡΕΑΝ φιλοξενία ιστοσελίδων + πρόσθετη έκπτωση 30% + ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά ιστότοπου + ΔΩΡΕΑΝ SSL με τα παραπάνω προγράμματα φιλοξενίας!

Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε οπιαισδήποτε ερωτήσεις που έχετε.